Copyright: Sijmen Hendriks

Nog strengere grenscontrole: "We gaan ook kleine wandel- en fietspaden in de gaten houden"

Beveren, Sint-Gillis-Waas en Stekene gaan samen met de Nederlandse gemeente Hulst de landsgrenzen nóg beter te controleren. "Blijf niet alleen in je kot, maar blijf ook in je eigen hof!" klinkt het.

De Belgische gemeenten Beveren, Sint-Gillis-Waas en Stekene werken regelmatig samen met het Nederlandse Hulst. "Wij hebben samen al leuke initiatieven genomen. Maar nu moeten we onze verantwoordelijkheid nemen: ook voor de zaken die niet leuk zijn, gaan we samenwerken", vertelt burgemeester van Stekene Stany De Rechter (Open VLD).

Controle op sluipwegen

"Zondag kreeg ik telefoon van de burgemeester van Hulst, met de melding dat een grote groep Belgische wielertoeristen aan het fietsen was in de polders van Zeeland. Dat kan toch niet?!" gaat De Rechter verder. "Tot nu toe voerden we controle langs enkele autowegen. Maar fietsers en voetgangers geraken natuurlijk wel nog de grens over, via sluipwegen. Die gaan we in de toekomst dus ook strenger controleren."

We hebben hier toch genoeg groen?!

Stany De Rechter, burgemeester van Stekene

De Rechter snapt dat zijn inwoners willen genieten van het mooie weer en graag recreatieve uitstappen doen. "Maar we hebben hier toch genoeg groen in Stekene? En ook in Sint-Gillis-Waas en Beveren zijn mooie polders. Iedereen moet niet alleen in zijn kot blijven, maar ook in zijn eigen hof!"

"Je mag de grens alleen oversteken voor woon-werkverkeer, voor co-ouderschap of om hulpbehoevenden te helpen", somt de burgemeester nog eens op. "En we blijven natuurlijk ook nauwlettend in de gaten houden of de social distancing wel gerespecteerd wordt."

kasto80

Meest gelezen