Alexander Dumarey

Planeet Frank: verdwijnt het coronavirus in de zomer en brengt de lockdown ons propere lucht en beter weer? 

Ook Planeet Frank ontsnapt niet aan de coronacrisis. De voorbije weken kregen we heel wat vragen over het verband tussen het klimaat en het verspreid raken van virussen. Ook de isolatiemaatregelen zorgden voor inspiratie, en deden Frank op zoek gaan naar eventuele verbanden tussen de luchtkwaliteit, het mooie weer en de lockdown. Alle antwoorden krijg je in deze derde aflevering van onze klimaat-podcast.

Beluister hier de derde aflevering van Planeet Frank

Luister ook naar Planeet Frank op:

Waarom was de lucht de voorbije weken dikwijls diepblauw? Zorgt COVID-19 voor minder nauwkeurige weerprognoses? Is de lucht door het terugvallen van weg- en vliegverkeer nu zuiverder dan vroeger? Houdt het Coronavirus van warmte of is het een koele minnaar? Kan een overvloed aan zonneschijn het virus afremmen?

U stelde de voorbije weken heel wat vragen. Samen met Lut Lynen van het Tropisch Instituut en Frans Fierens van de Intergewestelijke cel voor het leefmilieu, ging Frank op zoek naar antwoorden. Christine Van Tichel verzorgde de montage. 

Heeft u zelf een vraag over het klimaat of het weer voor Frank? Dan kan u ze stellen via planeetfrank@vrt.be of via sociale media met #planeetfrank. Of u kan het formulier hieronder invullen. 

Meest gelezen