Radio 2

Containerpark van Wemmel blijft voorlopig dicht: “Opening zou niet efficiënt zijn"

Vandaag gaan weer heel wat recyclageparken in ons land open, maar het containerpark van Wemmel blijft dicht. “Voorlopig”, zegt de burgemeester van Wemmel. “Ons recyclagepark is erg klein, het openen zou niet efficiënt zijn.”

Het is ongetwijfeld erg druk aan de containerparken, maar niet aan dat van Wemmel. Want hoewel heel wat recyclageparken vandaag onder bepaalde voorwaarden weer openen, blijft dat van Wemmel dicht. Dat heeft burgemeester Walter Vansteenkiste (LB Wemmel) beslist na overleg met de centrale diensten en de afvalintercommunale.

“Ons recyclagepark is een erg klein park”, zegt burgemeester Vansteenkiste. “We kunnen het onmogelijk organiseren op afspraak, want dan zouden we ons moeten beperken tot drie, maximum vijf mensen per uur. Ons containerpark is maar vijf uur per dag open. Als je dan nog eens de voorwaarde van “social distancing” moet respecteren, dan kom je aan een opening die niet efficiënt zou zijn.”   

We wachten de reactie van onze bevolking af
Burgemeester Walter Vansteenkiste

De gemeente heeft er dus voor gekozen om de opening van het containerpark uit te stellen en de reactie van de bevolking af te wachten zegt Vansteenkiste: “We willen kijken of de klassieke ophalingen niet volstaan voor onze inwoners. Die blijven wel nog verzekerd, zoals plastic, rest- en groenafval en GFT. Als de oproep van de bevolking toch te groot zou worden, dan zullen we in fases ons recyclagepark weer openen. Al weten we dat we daar maar een beperkt aantal mensen kunnen toelaten.”   

Sluikstort

Doordat de recyclageparken een tijd gesloten waren, merkten heel wat gemeenten dat er meer werd gesluikstort, ook in Wemmel. “We merken inderdaad een lichte verhoging van sluikstort maar niet in die mate dat we dat als reden moeten gebruiken om ons containerpark weer te openen. Bovendien ligt het containerpark aan een hoofdbaan, waar veel volk zal staan aanschuiven. Alles opgeteld is het sop de kolen nog niet waard om het recyclagepark opnieuw te openen.”

Meest gelezen