Studenten geneeskunde Uhasselt helpen vrijwillig in zorgsector

37 derdejaars studenten geneeskunde van de UHasselt helpen in ziekenhuizen en bij huisartsenpraktijken,  en dat op vrijwillige basis.  De faculteit geneeskunde had eerst aan ziekenhuizen en huisartsen gevraagd of die hulp welkom was. En de respons was groot.  

De opdrachten of taken voor de studenten zijn heel divers. "Meestal moeten ze werken op de triageposten", zegt Leen Popleu van de faculteit geneeskunde. "Maar ook telefonische contacten met patiënten, bepaalde dingen klaarzetten voor huisartsen, het desinfecteren van lokalen waar de huisarts is geweest, patiënten in contact brengen met familieleden of parameters afnemen bij patiënten."

De studenten doen dit vrijwillig. "We zien dit als een zorgstage voor de stage die nu niet kan doorgaan", zegt Leen Popleu nog. Er wordt momenteel ook bekeken of de studenten geneeskunde en kinesitherapie ook in woonzorgcentra ingezet kunnen worden.

Meest gelezen