Transportgroup Corneel Geerts

Transportbedrijf uit Wijnegem rekent coronatoeslag aan

Transportbedrijf Corneel Geerts ziet zich genoodzaakt om  een tariefverhoging aan te rekenen om de kosten te dekken die te wijten zijn aan de coronacrisis. 

Het bedrijf gaat zijn klanten 10% meer aanrekenen op de transportkosten met een minimum van 10 euro per transport. De toeslag wordt ingevoerd vanaf 1 april 2020. "Deze maatregel is noodzakelijk voor ons om het hoofd boven water te houden", zegt Marc Geerts, topman van transportbedrijf Corneel Geerts.

Deze maatregel is noodzakelijk voor ons om het hoofd boven water te houden

Marc Geerts

Een eerste probleem zijn de lange wachttijden die zijn ontstaan aan de grenzen. "Vorige week reden we naar Polen, en moesten we de grens tussen Duitsland en Polen door", vertelt Geerts. "Als ze zagen dat je geen Poolse chauffeur was , dan reed je zogezegd niet naar huis, en moest je langs een speciale controle-post. Daar liepen de wachttijden op tot een halve dag, er stonden meer dan duizend vrachtwagens aan te schuiven, en dat kost ons veel aan loonkosten".

Lege kilometers

Een tweede probleem dat het bedrijf vaststelt, is dat heel veel fabrieken gesloten zijn, vrachtwagens zitten daardoor niet helemaal vol en moeten veel omrijden naar bedrijven die wel nog open zijn. Het bedrijf moet ook extra premies betalen aan het personeel. Door de stijging van de kosten en een vermindering aan inkomsten, zag het bedrijf zich dus verplicht om aan zijn klanten een toeslag aan te rekenen.

Cornelis Geerts benadrukt dat de toeslag een tijdelijke maatregel is.

Meest gelezen