Tuinaannemers onderhouden gratis tuinen van verpleegkundigen en artsen op corona-afdeling: "Een last minder voor hen"

Ann Vanoppen en Frans Wauters van tuinaannemer De Tuinen - De Seizoenen uit Zonhoven onderhouden gratis de tuinen van verpleegkundigen en artsen die op de corona-afdeling van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt werken. Zo willen ze een extra last van de schouders van het zorgpersoneel halen. 

Met het mooie lenteweer, grijpen veel Limburgers de extra tijd die ze nu hebben aan om in de tuin te werken. Voor verpleegkundigen en artsen die op volle toeren draaien in onze ziekenhuizen is dat niet zo vanzelfsprekend. Daarom willen Ann en Frans uit Zonhoven dat voor hen doen. “Die mensen hebben al heel weinig tijd”, vertelt Ann. “We willen ervoor zorgen dat wanneer ze thuis zijn ze ook rustig in hun tuin kunnen zitten.”

We maaien het gras, doen de kanten af, snoeien de hagen, verwijderen de bladeren en maken de bloemperken opnieuw proper.
Ann Vanoppen

De twee tuinaannemers werken gratis in de tuinen van iedereen die op de corona-afdeling in het Jessa Ziekenhuis werkt. “Wij doen hun ‘winteropkuis’ en zorgen ervoor dat de tuinen weer helemaal in orde zijn, zodat ze kunnen genieten van de eerste lentedagen”, zegt Ann. “We maaien het gras, doen de kanten af, snoeien de hagen, verwijderen de bladeren en maken de bloemperken opnieuw proper. Eigenlijk alle onderhoudswerken. Zo zijn ze weer enkele maanden gerust.”

Tot nu hebben 14 personen al om onze hulp gevraagd, zowel verpleegkundigen als artsen. We hebben al vier tuinen aangepakt.

Ann Vanoppen

Zoals velen betuigden Ann en Frans hun steun aan het zorgpersoneel al voor hun eigen deur. “In plaats van een wit laken uit het raam te hangen hebben we in de bomen voor ons huis een 200-tal witte lintjes gehangen. Maar dat vonden we niet voldoende. We willen de mensen die op de moeilijke afdelingen werken, op de corona-afdelingen, helpen. Ik heb ons voorstel dan gemaild naar de algemene directie van het Jessa Ziekenhuis en daar is onmiddellijk reactie op gekomen.”

“Het personeel is er heel blij mee”, vult Ann nog aan. “Dat is voor hen een last minder. Tot nu hebben 14 personen al om onze hulp gevraagd, zowel verpleegkundigen als artsen. We hebben al vier tuinen aangepakt.”

Meest gelezen