Veel respons op actie "Helpende Handen" van Algemeen Boerensyndicaat

De actie "Helpende Handen" van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) heeft in West-Vlaanderen veel respons gekregen. Twee weken geleden deed het ABS een oproep om mensen te vinden die bereid waren om bij landbouwers een handje toe te steken.

Vooral groenteboeren hebben personeel nodig. Want door het coronavirus kunnen of willen heel wat buitenlandse seizoenarbeiders niet naar hier  komen. "Een aantal van hen heeft dankzij de oproep hulp gekregen", zegt Erik Claeys van het Algemeen Boerensyndicaat. "Er hebben ongeveer 700 mensen op de oproep gereageerd, waarvan ruim de helft uit West-Vlaanderen. Een 10-tal boeren uit onze provincie kregen dan ook hulp, vooral uit de groentensector."

Op dit moment planten de boeren vooral veel, zoals bloemkool bijvoorbeeld. Maar het ABS verwacht dat de vraag tegen het eind van de maand zal stijgen, wanneer onder meer de aardbeien oogstklaar zullen zijn.

Meest gelezen