Videospeler inladen...

Veel containerparken openen opnieuw onder strikte voorwaarden: "Kom alleen als het écht nodig is"

Vandaag openen heel wat containerparken opnieuw de deuren. Niet overal gelden dezelfde regels maar al de beheerders van de containerparken roepen op enkel te komen als het echt nodig is. “Bij ons in Dendermonde mogen mensen enkel op afspraak komen. Zonder afspraak is het een niet-essentiële verplaatsing, en daar zullen we op controleren”, zegt Patrick Feys van de politie Dendermonde.

Nadat de containerparken een tijd gesloten bleven door het coronavirus, gaan vandaag heel wat containerparken opnieuw open. De politie wordt ingeschakeld om te controleren of alles goed verloopt.

Beperkte bezoekers

In alle containerparken geldt er een beperking op het aantal bezoekers. De regels rond social distancing moeten gerespecteerd worden en in sommige containerparken is niet alle afval welkom.

Om te mogen gaan naar een Verko-containerpark in de regio Dendermonde moet je vooraf een afspraak maken. “Bij ons zijn de containerparken enkel open voor dringende zaken. Mensen die willen komen moeten vooraf een afspraak maken, enkel zij mogen het containerpark in”, legt politiekorpschef Parick Feys uit. “Wij krijgen elke dag een lijst door met mensen die naar het containerpark gaan. Bij controles hebben zij een geldige reden, anderen maken dan een niet-essentiële verplaatsing, en dat mag niet.”

Extra personeel

Het containerpark is momenteel niet bedoeld voor mensen die hun huis opgeruimd hebben tijdens de coronacrisis. “De containerparken moeten nu al extra personeel voorzien om alles in goede banen te leiden, het containerpark is enkel voor dringende zaken. De gewone ophalingen aan huis gaan trouwens nog steeds door", zegt Feys.

De IDM-containerparken in de regio Lokeren, Zele en Zelzate blijven dicht. In onder meer Kruisem en Sint-Martens-Latem gaan de containerparken pas morgen open. Om zeker te weten wat kan en wat niet, kijk je best op de website van je gemeente.

Bekijk de journaalreportage over de naleving van de recentste maatregelen aan de containerparken: 

Videospeler inladen...
kasto80

Meest gelezen