Videospeler inladen...

Woonzorgcentrum Voeren krijgt coronatesten voor alle bewoners en personeel

Vandaag krijgen dertig woonzorgcentra in het land testen om het personeel en de bewoners op Covid-19  te testen.  Woonzorgcentrum Ocura in Voeren is daar één van. In het rusthuis verblijven 60 mensen.   

Frank Siborgs van woonzorgcentrum Ocura in Voeren is opgelucht nu hij weet dat er testen onderweg zijn: "Wij zijn blij dat we nu toch wat meer zicht krijgen op hoe we het moeten aanpakken met onze bewoners en om te kijken wie we moeten isoleren. We hebben op dit moment 2 bevestigde bewoners met Covid-19, maar er zijn er nog een aantal met symptomen. We isoleren nu ook degenen van wie we vermoeden dat ze besmet zijn. Maar je weet dus niet zeker bij wie dat het geval is en bij wie niet. Daarom hebben we nu 9 bewoners in quarantaine." 

Nu de testen er komen, moet er wel nog even gekeken worden hoe we die moeten gebruiken", legt Siborgs uit: "Wij zullen vandaag te weten komen wanneer de testen hier zullen aankomen. Dan krijgen we ook te horen wat de procedure is om ze correct uit te voeren en dan kunnen we ons volledige zorgpersoneel en alle bewoners controleren."

Bekijk de journaalreportage over eerste de leveringen van coronatests aan woonzorgcentra: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen