Bert De Cock

Zottegemnaar schrijft "Lockdown wals" en krijgt gezelschap van 75  muzikanten uit 13 landen

Bert De Cock uit Zottegem heeft een "Lockdown wals" gecomponeerd. Hij plaatste een oproep op Facebook om met zoveel mogelijk mensen zijn muziekstuk te spelen. En dat lukte wonderwel want er werden filmpjes ingestuurd uit dertien verschillende landen, waaronder Brazilië en Peru.

Bert De Cock heeft een popkoor en een muziekschool en hij heeft blijkbaar ook een groot netwerk. Hij wist via internet vlot 75 muzikanten uit 3 continenten samen te brengen in een muziekstuk.

Na amper 4 minuten kwam de "Lockdown wals" uit mijn vingers.

“Een bevriend muzikant wou met de harmonie een soortgelijk project opstarten. Hij vroeg mij om een heel laagdrempelig melodietje te maken, niet voor harmonie of fanfare, maar geschikt voor iedereen”, vertelt Bert De Cock. “Ik heb mij aan de piano gezet en na amper vier minuten kwam de Lockdown Wals uit mijn vingers. Toen heb ik de partituren samen met een demo-opname op onze website gezet en dit gedeeld via Facebook.”

Bert hoopte in het begin op een twintigtal enthousiaste muzikanten, maar het werden er al snel 75. “Na drie dagen hadden we al 40 filmpjes binnen en daar waren de eerste buitenlandse al bij. Mijn Facebookbericht is verspreid naar regio's waar ik geen vat op had, wellicht dankzij Britten die het ook deelden. Na zes dagen waren er 120 filmpjes van 75 muzikanten uit landen als: Zweden, India, Brazilië, Oekraïne, Frankrijk, Italië, Spanje, Roemenië, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en Peru”, zegt De Cock.

Puzzelwerk

Er waren filmpjes met strijkers, harp, nyckelharpa, dwarsfluit en aan het einde zie je koperblazers, slagwerk en zelfs doedelzakspelers. Het was niet gemakkelijk om alles tot een mooi geheel te monteren, legt Bert uit. “Het was vooral veel puzzelwerk. Een aantal inzendingen waren niet in de maat. Die hebben we moeten bewerken. Maar we hebben wel alle filmpjes in de drie minuten film gekregen.”

Het eindresultaat kan je hier zien:

kasto80

Meest gelezen