Greta maakt 3000 potjes pudding voor zorgpersoneel en brandweer Vilvoorde

Nu het zorgpersoneel en andere hulpverleners overuren maken, krijgen ze steeds vaker cadeaus van mensen. Zo heeft Greta Van Win uit Steenokkerzeel al meer dan 3000 puddinkjes gemaakt om hen te bedanken. "Ik wil zo laten zien dat ik hen steun en iedereen een hart onder de riem steken."

In Aarschot deelt een sushirestaurant deze week 600 porties sushi uit aan zorgpersoneel. Daarnaast krijgen zorgverleners ook heel wat bloemen voor het werk dat ze doen, maar ook paaseieren en pizza's bijvoorbeeld.  En dankzij Greta Van Win uit Perk bij Steenokkerzeel krijgen ze ook nog eens pudding. "Ik ben vorige week dinsdag begonnen met pudding te bereiden en intussen heb ik al meer dan 3000 puddinkjes gemaakt. Ik maak verschillende smaken: cuberdon, karamel, ananas, chocolade, aardbei, kiwi, noem maar op!"

Bij het maken van de pudding neemt Greta de nodige voorzorgsmaatregelen: "Ik doe alles met een masker op en handschoenen aan, zowel klaarmaken als leveren." Greta brengt de pudding rond met de fiets. "Sommige mensen komen ze halen, maar de meesten lever ik zelf", vertelt Greta aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Ik heb eergisteren een hele dag rondgefietst met een frigobox om overal pudding te leveren. De pudding voor het AZ Jan Portaels in Vilvoorde heb ik met de auto gebracht. Dat waren 750 puddinkjes, een beetje te veel voor op mijn fiets." (lees verder onder de foto)

Niet alleen zorgverleners

"Ik maak niet alleen pudding voor het zorgpersoneel, maar eigenlijk voor iedereen die het nu moeilijk heeft: postbodes, vuilnisophalers, supermarktbedienden, apothekers, de brandweer, kleine zelfstandingen, ... Ik wil hen zo laten zien dat ik hen steun." De pudding betaalt Greta uit eigen zak. "Vorige legislatuur was ik gemeenteraadslid en zetelde ik in het bestuur van het OCMW. Daarvoor kreeg ik zitpenningen. Nu wil ik iets terugdoen voor de mensen."

Duim omhoog

Greta krijgt veel positieve reacties op haar puddinggeschenkjes. "Ik krijg zelf veel cadeau'tjes terug. Ik heb al bloemen gekregen, witloof en een fles schuimwijn. Die positieve reacties doen me ontzettend veel plezier. Het enige dat ik jammer vind, is dat je de mensen geen knuffel mag geven, of een hand, uit dankbaarheid. in de plaats zwaaien we vanop afstand naar mekaar en steken we de duim omhoog."

Meest gelezen