Antwerpen verzamelt Antwerpse winkeliers en horecazaken online

De website ikkoopantwerps.be is een initiatief van de stad Antwerpen, Unizo, NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen), retailfederatie Comeos en Horeca Antwerpen. Ze roepen alle Antwerpse zelfstandigen op hun zaak te registreren op de website. Zo'n 400 Antwerpse handelaars en horecaondernemers hebben dat al gedaan.  Je kan er online shoppen of waardebons kopen voor later. Op deze manier hopen ze Antwerpse ondernemers te steunen. 

Door de coronamaatregelen moeten alle horecazaken en de meeste handelszaken dicht blijven. Alleen zaken die essentiële diensten aanbieden mogen wel openblijven. De meesten zien dus een groot deel van hun omzet wegvallen. 

De stad Antwerpen heeft daarom overlegd met handelaarsverenigingen en middenstandsorganisaties om na te gaan, hoe ze de Antwerpse handelaars gesteund kunnen worden. De stad gaat al een pakket met steunmaatregelen vrijmaken van 50 miljoen euro. Nu is er ook de website ikkoopantwerps.be

Shops en waardebons

Op de website kunnen alle Antwerpse handelaars en winkeliers zich registreren, ook als ze geen webshop hebben. Zo'n 400 handelaars en horeca-uitbaters hebben dat al gedaan. Je kan er niet alleen winkelen, maar ook waardebons kopen om later te besteden.

Het is belangrijk dat we Antwerpse ondernemers steunen, zegt Nico Volckeryck van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen: "Na de crisis zullen we weer moeten werken. Daarom is het belangrijk dat al die zaken overleven, want die zorgen voor honderden, zo niet duizenden, jobs. Als we er al voor kunnen zorgen dat ze toch al hun vaste kosten kunnen betalen, dan voorkomen we het domino-effect waardoor je in een crisis terechtkomt."

Ook andere steden en gemeenten

Ook in andere steden en gemeenten verzamelen de lokale handelaars op één website. Je vindt er onder meer hier terug:

https://www.hamstereninmechelen.be/

https://ondernemendwesterlo.be/

Meest gelezen