Jonas Hamers / ImageGlobe

Antwerpen - Waasland: 7 op de 10 bedrijven kunnen facturen nog betalen

Drie weken na de invoering van de coronamaatregelen kunnen 7 op de 10 Antwerpse en Wase bedrijven hun leveranciers nog betalen. Dat blijkt uit een rondvraag van Voka Kamer van Koophandel Antwerpen - Waasland. 

Voka Antwerpen - Waasland zegt dat het erop lijkt dat veel bedrijven vóór de crisis een buffer hebben opgebouwd. Die helpt hen nu door de moeilijke periode. Pieter Leuridan van Voka Antwerpen-Waasland reageert verrast en verheugd: "7 op de 10 is vrij positief gezien wat er de voorbije weken allemaal gebeurd is. Ik denk dat we ons daar ook aan moeten vastklampen en zeggen "kom we gaan erdoor!""

Uit de cijfers blijkt ook dat 3 op de 10 bedrijven nu stilaan weer meer beginnen te produceren dan bij het begin van de lockdown. 

Meest gelezen