Babyboom in provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas: "Plots was er een alpaca meer"

In het provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas is onverwachts een babyalpaca geboren. Niemand had de zwangerschap opgemerkt. Ook de wallaby's en de geitjes kregen kleintjes. Bezoekers kunnen voorlopig niet op babybezoek want het domein is door corona gesloten. 

“Het is er natuurlijk een beetje de tijd van het jaar voor", zegt directeur Pieter Debaets trots. "In de lente komen er altijd nieuwe dieren bij op onze kinderboerderij in De Ster maar dit jaar zijn we toch wel wat verrast. De verzorgers merkten plots een babyalpaca op. Niemand had gemerkt dat er een baby op komst was", legt Debaets uit. 

Vroeger hadden we enkel mannetjes, die kunnen natuurlijk geen jongen krijgen 

Directeur Pieter Debaets

In De Ster woonden vroeger ook al alpaca's. "Dat waren mannetjes en die konden zich niet samen voortplanten. Ze zijn nu met pensioen en wonen in Nevele, bij Deinze. We hebben een nieuw koppeltje alpaca's gekocht en we waren van plan om er volgend jaar mee te kweken. Maar kijk, het lot heeft anders beslist", lacht Debaets. 

Echte beestenboel

In de kinderboederij van het domein is er sprake van een echte babyboom. “Het is het 3e jaar op rij dat de buidels van de wallaby’s vol zitten. Er zijn er 2 die al komen piepen zijn. Er zijn ook geitjes bijgekomen. Zij lopen ook al vrolijk rond. Er zijn nog lammetjes, damhertjes en zelfs emoe’s op komt. 

(lees verder onder de foto)

Kraambezoek verboden door corona

Dierenliefhebbers zullen nog even geduld moeten oefenen voor ze al de jongen mogen gaan bekijken. Het provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas, is net als alle anderen, gesloten voorhet publiek door de coronacrisis. "We hopen dat het snel voorbij is maar voor de diertjes is het wel fijn om in alle rust te wennen aan hun nieuwe omgeving", benadrukt Debaets. 

kasto80

Meest gelezen