Beiaard Aarschot speelt elke avond liedje voor zorgsector

De beiaard van Aarschot speelt vanaf nu elke avond om 20 uur het liedje “You’ll never walk alone”. Op die manier wil de stad Aarschot de mensen van de zorgsector eren. “We willen de mensen die zo hard werken bedanken”, aldus de beiaardier. 

Al sinds het begin van de coronamaatregelen weerklinkt in heel wat straten om acht uur ’s avonds applaus voor de mensen uit de zorgsector, ook in Aarschot. Maar daar gaan ze een stapje verder, want niet alleen worden er elke dag kaarsjes gebrand voor de patroonheilige Sint-Rochus maar nu speelt de beiaard ook elke avond een lied. En dat lied is het betekenisvolle “You’ll never walk alone” geworden. 

“Het liedje is bewerkt geweest op mijn computer om het te kunnen speken op beiaard”, zegt beiaardier Marc Van Eyck. “Er zijn een paar aanpassingen geweest op de originele partituren zodanig dat het past op de beiaard en het beter klinkt. Het is een eerbetoon aan de zorgsector om te zeggen dat we allemaal denken aan die mensen. Ze werken heel hard om zoveel mogelijk mensen te redden van het coronavirus.” 

Suggesties voor liedjes

De beiaard is te horen in de nabije omgeving van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Voorlopig zal elke avond automatisch “You’ll never walk alone” klinken, maar andere suggesties zijn welkom. Schepen van Toerisme Annick Geyskens: “Wie een leuke suggestie heeft voor een liedje dat de beiaard kan spelen, mag ons dit zeker laten weten. We nemen je suggestie zeker in overweging als het liedje ‘speelbaar’ is voor de beiaard.” Dat kan je laten weten via de Facebookpagina van de dienst Toerisme van Aarschot. 

Meest gelezen