Radio 2

Concert voor woonzorgcentra Herk-de-Stad: "Ze konden het gebruiken"

In Herk-de-Stad zijn de bewoners van verschillende woonzorgcentra getrakteerd op een balkonconcert. Muzikant Jonas Van Esch van Wederzijds Genoegen trad er op vanuit de tuin of vanop het binnenplein. "Ik las over de woonzorgcentra in de krant en vond dat ze het konden gebruiken." 

"De muziek was niet helemaal mijn ding, maar het was wel leuk." De bewoners stellen het bezoek van muzikant Jonas Van Esch erg op prijs. Hij trok vandaag in de gemeente Herk-de-Stad langs de woonzorgcentra om voor muzikale afleiding te zorgen voor de bewoners. Vanop het binnenplein of in de tuin gaf hij het beste van zichzelf. 

Het is een ongewone setting en een publiek dat voor Van Esch niet alledaags is. Maar hij past zich gemakkelijk aan: "Ik stem mijn repertoire af op wat de mensen kennen en wat ze graag horen. Als ze kunnen meezingen is dat ideaal. Ik wil hen graag laten terugdenken aan de goede tijden. Ik speel ook verzoeknummers als ze dat vragen natuurlijk. Normaal sta ik meer tussen de mensen. Nu zitten ze wat verder weg, maar je ziet duidelijk dat ze ervan genieten."  

Bewoners lezen in de krant dat de situatie dramatisch is. Ik ben blij ze een verzetje te kunnen bieden

Jonas Van Esch, muzikant

Voor Van Esch zijn het rustige tijden als muzikant, nu er geen evenementen meer plaatsvinden. Hij is blij dat hij zich op deze manier toch nuttig kan maken. "Het was dit, of werkloos in de zetel zitten. Dat is niets voor mij. Ik ben dan op het idee van de balkonconcertjes gekomen en ik merk ook dat daar veel vraag naar is. Het stadsbestuur was ook erg enthousiast en daarom kan ik vandaag op vijf plaatsen gaan spelen." 

Van Esch ziet dat zijn muziek deugd doet bij de bewoners. "Je merkt dat ze er echt nood aan hebben. Zeker als je in de kranten over de toestand in de woonzorgcentra leest. De mensen hier lezen ook dat het een drama zou kunnen worden. Daarom ben ik blij dat ik ze, zeker in deze tijden, een verzetje kan bieden." 

Meest gelezen