Foto: AZ Jan Palfijn Gent

Coronateam Gents ziekenhuis draagt Marc Van Ranst-truien als ode aan de viroloog: “Worden stilaan de Van Ranst-fanclub”

Het kernteam dat in het Gentse Jan Palfijnziekenhuis de coronacrisis beheert, kleedde zich voor de gelegenheid in de truien die Marc Van Ranst doorgaans draagt. Het is niet alleen een ode aan de viroloog, maar ook een knipoog in deze treurige tijden.

Op de Facebookpagina van het AZ Jan Palfijn verscheen een foto van een vergadering van het zevenkoppige coronakernteam. Zij bespreken elke dag de situatie op de Covid-19-afdeling van het ziekenhuis.

Gisteren trokken ze allemaal een trui aan, in de stijl van viroloog Marc Van Ranst. “We hadden het zo afgesproken”, laat dokter Louis Ide weten aan Radio 2 Oost-Vlaanderen: “Elke dag zien mensen professor Van Ranst in een andere kleurrijke trui. Om even te ontstressen, vonden we het leuk om elk ook zo’n trui aan te trekken.”

In zo'n lastige periode doet het soms goed om met wat humor uit de hoek te komen.

Dokter Louis Ide

Het is meteen ook een hart onder de riem voor iedereen die in deze moeilijke periode hard werkt: “De boodschap is dat iedereen op zijn eigen terrein dezelfde strijd voert: dat gaat van professor van Ranst,  over de verpleegkundigen die in de coronastraat de patiënten verzorgen, tot de mensen van de keuken en de poetsdienst. We willen iedereen steunen die in deze periode hard werkt.”

Bij de Facebookpost staat ook dat “ze stilletjes aan uitgegroeid zijn tot de Marc Van Ranstfanclub”. “Ook dat was een grapje”, lacht dokter Ide. “Want in zo’n lastige periode doet het soms goed om met wat humor uit de hoek te komen.”

kasto80

Meest gelezen