Radio Rust Roest

Evenementenbureau uit Evergem maakt radio voor woonzorgcentra: "We beginnen met 'Dit is de allereerste keer' van Rita Deneve"

De mannen van evenementenbureau Amusivent hebben even geen werk tijdens deze coronacrisis maar bedachten een muzikaal plan: "We gaan vanaf vandaag rondrijden met een caravan langs verschillende woonzorgcentra en draaien gratis en voor niets nummertjes om iedereen op te vrolijken!", vertelt Tom Van der Vennet.

"Misschien is het televisieprogramma 'Radio Gaga' onbewust wel een inspiratie geweest", vertelt Tom Van der Vennet. "Maar het was vooral omdat ik onlangs door een straat hier in Evergem reed en de bewoners van een rusthuis op hun balkon zag staan. Ik bedacht hoe moeilijk de senioren het nu hebben. Zij waren de eersten die afgesloten waren van de buitenwereld tijdens deze lockdown. Ik vroeg me af of wij iets konden doen om die mensen wat op te vrolijken. Mijn collega Peter en ik zijn ook al meer dan 25 jaar dj's. Zo is het idee ontstaan om met een verbouwde caravan naar woonzorgcentra te rijden en voor de deur radio te maken. Onze radiozender heet 'Radio Rust Roest'."

Wij willen de senioren deze moeilijke periode voor even laten vergeten ...

Tom Van der Vennet van evenementenbureau Amusivent

Gratis hulp

Als evenementenbureau heeft Tom makkelijk de hulp gevonden die hij nodig heeft. "Dankzij onze leveranciers hebben we op een mum van tijd sponsoring gekregen vanuit verschillende hoeken. Geen financiële hulp maar mensen die zich vrijwillig wilden inzetten. Zo heeft iemand gratis het logo gemaakt en iemand heeft een geluidsinstallatie ter beschikking gesteld. Ook de belettering op de caravan hebben we gratis gekregen."

Na 1 telefoontje was het zaakje beklonken. Op een uur tijd was het project geboren.

Tom Van der Vennet van evenementenbureau Amusivent

"De man die ons de caravan heeft geleend gaat zelfs speciaal niet op reis dit jaar. Hij had eigenlijk zelf al wel gedacht dat dat toch niet ging lukken gezien de huidige omstandigheden. Hij zei zelfs: "Neem die caravan en doe ermee wat je wil. Als ik hem ooit in dezelfde toestand terugkrijg, dan ben ik content", zegt Tom dankbaar. "Eigenlijk had ik maar 1 telefoontje nodig om het hele zaakje te regelen. Op een uur tijd was het project geboren."

Niet alleen woonzorgcentra

Vanaf vandaag rijdt de caravan rond naar verschillende woonzorgcentra in Evergem. "Maar niet alleen rusthuizen, ook dagcentra voor mensen met een beperking tonen al veel interesse. Oorspronkelijk was het enkel voor Evergem, maar er zijn ondertussen al zoveel aanvragen dat we ook die gaan bekijken." 

We beginnen onze roadshow met 'Dit is de allereerste keer' van Rita Deneve!

Tom Van der Vennet van evenementenbureau Amusivent

Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen altijd een aanvraag doen via de website. Ook verzoeknummertjes kunnen via die weg aangevraagd worden. "We hebben ook een rechtstreekse telefoonlijn naar onze mobiele studio. Dus er kan een vraag gesteld worden als we bezig zijn, of een interviewtje met een verantwoordelijke van een woonzorgcentrum of een bewoner kan."

Alles staat klaar om te beginnen met de roadshow. De mobiele radiostudio wordt telkens op een centrale plaats gezet zodat de bewoners vanuit hun raam of vanop het balkon kunnen meegenieten, en vooral vanop een veilige afstand. "Afgelopen vrijdag hebben we het al eens geprobeerd op onze parking. Toen hielden al een aantal fietsers en wandelaars halt om mee te feesten. Die hebben we wel wijselijk aangeraden om hun weg verder te zetten gezien de huidige coronamaatregelen." Deze middag beginnen ze hun muzikale tour aan WZC Ter Caele in Evergem.

kasto80

Meest gelezen