Studenten KU Leuven gaan examens afleggen in voetbalstadion en feestzalen

De universiteit van Leuven zal de schriftelijke examens in juni en begin juli onder andere afnemen in feestzalen en het stadion van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven. Door de maatregelen tegen het coronavirus moeten studenten verder uit elkaar zitten en is er minder ruimte beschikbaar. Daarom ging de KU Leuven op zoek naar extra locaties voor de examens.

Om tijdens de examenperiode van juni de regels op vlak van 'social distancing' te respecteren, zal de KU Leuven examens afnemen op verschillende locaties buiten de eigen campus. "Naast de Alma-studentenrestaurants, bibliotheken, leercentra en sporthal De Nayer zullen er ook examens worden afgenomen in het stadion van OHL en in de feestzalen van De Hoorn", zegt rector Luc Sels. "Ook met de Brabanthal hebben we afspraken gemaakt. Komen we niet toe met de andere zalen, dan zullen we ook daar gebruik van kunnen maken."

Langere examenperiode

De vijf Vlaamse universiteiten maakten eerder al bekend dat ze ongeacht de evolutie van de coronacrisis zowel in juni als in september examens zouden afnemen. Eerder kondigde de Leuvense rector Luc Sels aan dat de studenten uiterlijk op 30 april een aangepaste examenplanning mogen verwachten. Omwille van de te respecteren social distancing-regels zullen de examens meer gespreid worden in de tijd. De examenperiode van juni wordt daarom met een week verlengd, tot 4 juli. Indien nodig zullen ook op zondag examens worden afgenomen.

Verschillende examenvormen

De Leuvense universiteit zal ook vier verschillende examenvormen gebruiken.  Naast schriftelijke examens op de campus zijn er ook mondelinge examens mogelijk waarbij maximaal twee studenten tegelijk voorbereiden. Daarnaast kunnen er examens op afstand worden afgenomen en zijn ook evaluaties mogelijk op basis van een paper of een masterproef.

Meest gelezen