Radio 2

Feed The Nurses: Limburgse chefs koken voor zorgpersoneel

Verschillende chef-koks in Limburg zetten zich in om het zorgpersoneel in de ziekenhuizen te voorzien van lekkere, gezonde maaltijden. Ze scharen zich daarmee achter het initiatief 'Feed The Nurses'. 

Onze coronahelden leveren al weken fantastisch werk. In de ziekenhuizen staan dokters en verpleegkundig personeel dag en nacht klaar om voor de patiënten te zorgen. Het is belangrijk dat zij gezond en wel blijven en daarom slaan Limburgse keukenhelden nu de handen in elkaar om lekker eten te maken voor het zorgpersoneel. .Vooral de mensen die 's nachts werken,  hebben het soms moeilijk om degelijk te eten.

Het zorgpersoneel werkt zo hard. Wij bieden hen een ruggensteuntje
Mariëlle Clercx, De Kwizien

"Het gaat vooral over de positieve vibe", vertelt Mariëlle Clercx van De Kwizien in Hasselt. "Onze chefs delen in hun restaurant hun passie en liefde voor eten met hun gasten. Nu delen zij dat met het zorgpersoneel aan de frontlinie. Zij hebben uiteindelijk dezelfde passie voor hun vak. Wij bieden hen nu een ruggesteuntje. Want zij werken ook zo hard voor ons." 

Op zoek naar ingrediënten

Op dit moment doen acht Limburgse chefs mee aan het initiatief "Feed the nurses" maar er is nu ook de ambitie om het zorgpersoneel van het Ziekenhuis Oost-Limburg te bedienen. "Daarom zijn we nog op zoek naar een drietal chefs extra. Het is niet de bedoeling dat ze elke dag koken, maar dat ze toch voor een dag of drie voor maaltijden kunnen zorgen. En elke kok blijft natuurlijk ook in zijn eigen kot, zijn eigen keuken."

Tot nu toe lukte het nog om via giften van leveranciers aan voldoende materiaal en ingrediënten te komen. Maar die vrijgevigheid is niet eindeloos geeft Mariëlle toe: "Ook voor onze leveranciers zijn het moeilijke tijden. Zij kunnen niet blijven geven. Daarom blijven we massaal op zoek naar middelen en ingrediënten. Mensen die graag willen helpen kunnen ons altijd contacteren." 

Op de website van Feed The Nurses vind je meer informatie over het initiatief of kan je je hulp aanbieden. 

Meest gelezen