Archieffoto

Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node gaat herbruikbare mondmaskers uitdelen aan alle 30.000 inwoners

De Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node wil ten laatste tegen begin mei elke inwoner een herbruikbaar mondmasker bezorgen. "We weten dat de wetenschap het er niet over eens is, maar als het kan helpen om elkaar te beschermen dan moeten we dat gewoon doen", aldus burgemeester Emir Kir.

"Het is sowieso belangrijk om je handen te wassen en voldoende afstand te houden om de verspreiding van coronavirus tegen te houden. Ik weet dat niet alle wetenschappers het erover eens zijn dat ook mondmaskers voldoende werken tegen de verspreiding van het virus. Maar als het een effect heeft, moeten we dat gewoon gebruiken. Al onze bijna 30.000 inwoners moeten zichzelf en anderen kunnen beschermen. Ook als de epidemie afneemt", vindt Kir. De gemeente zal samenwerken met verschillende verenigingen en scholen om de maskers te maken en te verdelen. De burgemeester hoopt dat de mondmaskers over een maand klaar zijn.

Meest gelezen