Genkse hiphopper Don Luca brengt nieuwe single uit: “Maar videoclip helemaal omgegooid door lockdown”

"C Mij Da", zo heet de nieuwe single van de Genkse hiphopper Don Luca. Het nummer was al klaar voor de coronaperikelen, maar de opnames voor de videoclip werden helemaal omgegooid door de lockdown.

Het is niet de makkelijkste periode voor artiesten om nieuwe muziek uit te brengen.  Maar de Genkse hiphopper Don Luca, in het echte leven heet hij Gianluca Nobile, laat het niet aan zijn hart komen. “We hadden de opnames voor de videoclip net gepland in het weekend dat alle winkels dicht moesten en iedereen de raad kreeg om in zijn kot te blijven. Dan met een heleboel vrienden gaan filmen, dat konden we echt niet maken.”

Don Luca veranderde het geweer van schouder. Via een oproep op sociale media werden zoveel mogelijk fans aangespoord om deel te nemen vanuit hun woonkamer.  Al die filmpjes werden vakkundig in 1 videoclip gegoten. “We hebben van de nood een deugd gemaakt en op deze manier is het toch een fijne video geworden.” Het nummer "C Mij Da" is de eerste single van het gelijknamige album, en de titel is Genkse citétaal voor "Het interesseert me niet".

Italië

Gianluca Nobile heeft Italiaanse roots, en de toestand in Italië wordt ook druk besproken in Genk. Maar hij probeert zich ook af en toe af te sluiten van al het onheilspellende nieuws: “Het is echt heel erg, en ik wil graag positief blijven. Het is voor niemand makkelijk. Ik werk als jeugdwerker in Genk en ik ken veel jongeren zonder fijne thuis, of zonder de mogelijkheid om in de tuin te spelen. Dus ik wil vooral veel positieve vibes doorgeven  aan hen, zodat we hier door geraken allemaal.”

Het album "C Mij Da" verschijnt op 30 april op alle streaming services via Cité en Goeie Jongens. Later dit jaar verschijnt het album ook op vinyl.

Meest gelezen