In Alken is er nog altijd grote ongerustheid bij bewoners, huisartsen en verpleegkundigen

Alken is nog altijd zwaar getroffen door het coronavirus. Er is ook nog altijd grote ongerustheid, zowel bij inwoners als bij dokters en verpleegkundigen. 

Huisdokter Frank Vandenabbeele houdt samen met zijn vrouw zijn praktijk open. Er komen nog weinig patiënten over de vloer maar er wordt wel veel gebeld. "Er is een heel grote ongerustheid onder de mensen. Het minste wat ze voelen, linken ze meteen aan een coronabesmetting. En in vele gevallen is dat ook wel zo."

Schrijnend om te zien dat die mensen in alle eenzaamheid moeten sterven

Frank Vandenabbeele, huisdokter Alken

Volgens de dokter is de bom nu echt losgebarsten. "In Alken zijn in het lokale rusthuis in Terkoest al 10 mensen gestorven. Ik heb zelf ook een patiënt palliatief begeleid die aan corona bezweken is. Dat is heel pijnlijk om te zien. Zij sterven in alle eenzaamheid. Ik vond het heel moeilijk om aan de dochter te vertellen dat ze haar mama niet meer kon zien. Het is schrijnend."

Helpen op triagedienst in Hasselt

De huisdokter draait ook mee in een triagedienst voor coronapatiënten in Hasselt. "Dat is zwaar. Het is altijd opletten wanneer je je handschoenen aan moet doen en weer uit. Je moet altijd alert zijn om besmetting te voorkomen."

Vorige week was in Limburg 7,4  procent van de huisartsen zelf ziek en dat is meer dan in andere provincies. 

Meest gelezen