KAA Gent begint nu al aan jaarlijks onderhoud: "De extra tijd is goed voor de grasmat"

Bij KAA Gent blijven ze niet met de pakken zitten: nu er niet gespeeld mag worden, nemen ze de Ghelamco Arena en de oefencomplexen volledig onder handen. "Normaal gezien hebben we maar een 6-tal weken tijd voor de jaarlijkse onderhoudswerken. Nu gaan we alles extra grondig kunnen doen", klinkt het.

De voetbalcompetities zijn allemaal opgeschort. Dat is spijtig nieuws, maar KAA Gent maakt van een nadeel een voordeel: ze zijn nu al begonnen aan de onderhoudswerken. "We doen jaarlijks een groot onderhoud, maar omdat we nu meer tijd hebben, kunnen we dat extra grondig doen. Er is hier nu toch zo goed als geen passage, daar kunnen we maar beter gebruik van maken", vertelt Dirk Piens, verantwoordelijk voor de infrastructuur en veiligheid. 

"In de Ghelamco doen we bijvoorbeeld herstellingen aan de tribunes, of we herschilderen wat hier en daar. We zitten hier nu al 6 jaar, dus dat laat zijn sporen na. Ook in onze oefencomplexen zijn er momenteel werken aan de gang."

Goed voor gras

Vroeger beginnen aan de werken is ook voordelig voor het voetbalveld, legt Piens uit. "Normaal kunnen we pas eind mei aan het gras beginnen, maar dat is eigenlijk heel nipt. We moeten elk jaar de vette laag op het veld verwijderen, die er is gekomen door het gebruik van meststoffen. En dan moet je eigenlijk volledig opnieuw inzaaien. Nu we dat vroeger kunnen doen, zal het gras minder jong zijn wanneer we terug beginnen spelen. De kwaliteit van het veld zal daardoor een stuk beter zijn."

Personeel blijft in dienst

"En nu we alles wat grondiger onder handen nemen, is dat natuurlijk ook positief voor ons personeel, want die mensen kunnen dus aan het werk blijven in deze crisisperiode. We houden tijdens de werken trouwens zeker rekening met de huidige maatregels, zoals de social distancing", voegt Piens nog toe.  

kasto80

Meest gelezen