Lier breidt steunmaatregelen uit: geen terrasbelasting en een cadeaubon voor alle inwoners

De Stad Lier had al enkele steunmaatregelen genomen in coronatijden, maar gaat die nog uitbreiden.Eerder werd beslist dat het aanslagbiljet voor de gemeentebelasting later verstuurd wordt. Daarbij zit nu ook een cadeaubon die later kan uitgegeven worden bij lokale handelaars. Ook de horeca-uitbaters en winkeliers kunnen rekenen op extra steunmaatregelen. Zo zullen zij tijdens deze periode bijvoorbeeld geen terrasbelasting moeten betalen.

De Stad Lier gaat de aanslagbiljetten voor de gemeentebelasting later versturen, zodat inwoners langer de tijd krijgen om deze te betalen. Bij het aanslagbiljet krijgt elke Lierenaar nu ook een cadeaubon. Voor gezinnen is dat een bon van 25 euro. Voor alleenstaanden zal dat bedrag 10 euro bedragen. Die bon kunnen ze dan na de lockdown uitgeven bij lokale handelaars. “De lokale middenstand staat onder druk”, zegt burgemeester van Lier, Frank Boogaerts (N-VA). “Door deze maatregelen verlichten we de belastinglast voor onze inwoners en tegelijkertijd geven we onze lokale handelaars een duwtje in de rug.”

Huur voorlopig niet betalen

Die handelaars wil het stadsbestuur ook nog op andere manieren steunen. Verenigingen die huren bij de stad zullen voor de periode dat de coronamaatregelen van kracht zijn, niet moeten betalen. Horecazaken moeten voor die periode ook geen terrasbelasting betalen. Andere horeca die gevestigd is in gebouwen van de stad of het OCMW moeten 75 procent van de huur niet betalen zolang ze van de overheid verplicht moeten sluiten.

Meest gelezen