Maatwerkbedrijven van Bewel passen regels rond 'social distancing' strikter toe dan nodig

Bij de Limburgse maatwerkbedrijven van Bewel worden de regels rond social distancing altijd en overal toegepast. Dat zegt directeur Johan Bongaerts. Bij de vakbonden bij de maatwerkbedrijven is ongerustheid ontstaan omdat die bedrijven op de lijst van essentiële sectoren zijn opgenomen. En dan zouden die 'social distancing' maatregelen niet zo strikt moeten worden toegepast. 

Vorige week vrijdag werd bekend dat de maatwerkbedrijven op de lijst van essentiële sectoren zijn opgenomen. En blijkbaar moeten de regels rond social distancing daar niet zo strikt worden toegepast. Dat zorgde voor ongerustheid bij de vakbonden  en ze dienden een stakingsaanzeggging in. Er is daarover wel overleg tussen  bonden en maatwerkbedrijven. 

Wel afstand bij Bewel in Limburg

De directeur van de Bewel vestigingen in Limburg zegt dat de afstandsregels in zijn bedrijven wél strikt worden toegepast, altijd en overal. Johan Bongaerts: "Wij passen die anderhalve meter in alle omstandigheden toe: bij het toekomen aan de tikklok, op de werkvloer, bij het pauzeren, in de refter,  bij het uitklokken, bij het wachten op de bus.  En in de busjes, waar normaal gezien vier of vijf  mensen in zitten, zitten nu nog maar twee mensen, de chauffeur en de maatwerker."

Er is op dit moment ongeveer een vijfde van het personeel aan de slag bij Bewel, ondermeer om mondmaskers te maken. 

 

Meest gelezen