Videospeler inladen...

Opnieuw brug ingestort in Italië: twee bestuurders naar ziekenhuis

In Italië is een brug ingestort in Aulla, een gemeente zowat op de grens tussen de regio's Toscane en Ligurië. De brug wordt normaal gezien druk bereden, maar doordat het autoverkeer in deze coronatijden grotendeels stilligt, reden er op het moment van het ongeluk maar twee bestelwagens. De bestuurders werden overgebracht naar het ziekenhuis, maar zijn er niet ernstig aan toe. 

De brug van een provinciale weg ligt in de Toscaanse provincie Massa-Carrara. De brug over de rivier Magra vormt een oeververbinding tussen Toscane en Ligurië.

De brug, die over de hele lengte instortte, was in handen van de staat. Toen ze instortte was een luide dreun te horen.

De brug wordt normaal gezien druk bereden, maar doordat het autoverkeer in deze coronatijden grotendeels stilligt, waren er op het moment van het ongeluk maar twee voertuigen op de brug, twee bestelwagens. De bestuurder van de ene raakte gewond toen zijn wagen door omvallend metselwerk werd geraakt. De andere bestuurder is in shock naar een ziekenhuis afgevoerd.

Automobilisten hadden eerder al voortdurend geklaagd over scheuren in de brug. Ze werd hersteld, maar toen volgde kritiek dat de reparatie niet toereikend zou zijn. Experts hadden elk gevaar voor de stabiliteit van de constructie uitgesloten.

In augustus 2018 vielen nog 43 doden toen de Morandi-brug, een snelwegbrug boven de stad Genua, instortte.

Videospeler inladen...

Meest gelezen