Bellewaerde en Plopsaland kunnen dan toch seizoensarbeiders in dienst houden

Pretparken Bellewaerde in Ieper en Plopsaland in De Panne kunnen dan toch hun seizoensarbeiders in dienst houden. In Bellewaerde gaat het om 150 medewerkers en in Plopsaland om 175 medewerkers. Vorige week moesten beide pretparken al hun seizoensmedewerkers ontslaan, maar nu kunnen ze het op een andere manier oplossen.

Door de coronacrisis zijn de pretparken nog altijd gesloten. Vorige week zeiden zowel Bellewaerde in Ieper en Plopsaland in De Panne dat ze verplicht waren om hun seizoenspersoneel te ontslaan. Want toen de coronamaatregelen ingingen, hadden de medewerkers hun contract al ondertekend. Omdat ze echter nog geen dag gewerkt hadden dit jaar, konden ze geen premie krijgen als technisch werkloze. 

Ook een gewone werkloosheidsuitkering konden ze niet krijgen, zolang ze een contract hadden bij die pretparken. De pretparken zagen maar één oplossing en dat was iedereen ontslaan.

Andere oplossing

Zowel Bellewaerde als Plopsaland zaten erg verveeld met de situatie. Daarom hebben ze aan federaal minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) gevraagd om dat toch anders te regelen. "Er is nu een oplossing", zegt de directeur van de Plopsa Group, Steve Van den Kerkhof. "De seizoensmedewerkers kunnen in dienst blijven en gebruik maken van gedeeltelijke economische werkloosheid. Geloof mij: de meeste mensen kunnen die centen goed gebruiken. Wij zijn blij dat we die mensen toch nog aan ons kunnen binden. Zo kunnen we hen snel opnieuw inschakelen als het park weer opengaat."

Meest gelezen