Radio 2

Rusthuis in Aalbeke kan bewoners testen maar personeel niet

In het woonzorgcentrum De Weister in Aalbeke bij Kortrijk zijn 45 kits aangekomen om te testen op het coronavirus. Morgen worden alle bewoners getest. Schepen Philippe De Coene van Kortrijk (SP.A): "Het zou beter zijn als we ook het personeel kunnen testen."

De Vlaamse overheid laat de bewoners van een aantal rusthuizen testen op het coronavirus. In het woonzorgcentrum De Weister in Aalbeke bij Kortrijk zijn 45 testkits aangekomen. Daarmee worden woensdag alle bewoners getest. De Weister is één van de woonzorgcentra waar nog geen verschijnselen of positieve testen zijn. 

De tests in WZC De Weister zullen voor meer duidelijkheid zorgen. "Dat is een goede zaak", zegt schepen van Sociale Zaken in Kortrijk Philippe De Coene (SP.A). Maar hij zou liever ook testkits krijgen voor het personeel. "Het ideale scenario is dat we niet alleen de verzorgden testen maar ook de mensen die de zorgen toedienen."

Meest gelezen