Agentschap Wegen en Verkeer

Vanaf volgende week starten er grote wegenwerken op E314 in Leuven, aanzienlijke verkeershinder verwacht

Volgende week, op 15 april, starten grote werken op de E314 ter hoogte van het viaduct van Wilsele bij Leuven. Door die werken moet het verkeer in de toekomst veiliger en vlotter verlopen. Er wordt wel aanzienlijke verkeershinder verwacht wanneer het verkeer na de coronacrisis weer zijn normale proporties zal aannemen. 

De werken aan de E314 gebeuren in het kader van het grote herinrichtingsproject 'Leuven Noord'. De bedoeling van dat project is om het verkeer op de autosnelweg en de wegen in de omgeving vlotter en veiliger te laten verlopen. Zo wordt het viaduct van Wilsele vernieuwd en verbreed. Dat gebeurt voor de aanleg van een spitsstrook tussen Herent en Aarschot, die in 2022 wordt aangelegd. Ook wordt een fiets- en autotunnel onder de snelweg aangelegd en renoveert het Agentschap Wegen en Verkeer drie bruggen en plaatst het nieuwe geluidsschermen tussen Herent en Wilsele.

Normaal zouden de wegenwerken al eind vorige maand gestart zijn, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Intussen heeft de bevoegde minister Lydia Peeters opgeroepen om zoveel mogelijk wegenwerken op te starten omdat er nu toch weinig verkeer is, wel met respect voor de coronamaatregelen. De werken aan de E314 starten dus op 15 april, maar vanaf vandaag 8 april plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer de markeringen en signalisatie voor de werken. De werken zullen duren tot het najaar van 2021.

Hinder

De werken zullen een grote impact hebben op de weggebruiker. Ter hoogte van het viaduct van Wilsele moet het verkeer het komende anderhalf jaar over versmalde rijstroken, met een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Op het complex Wilsele-Kessel-Lo zal enkel de afrit vanuit Brussel de hele tijd open blijven. De andere op- en afritten gaan in de loop van volgende week dicht.

Meest gelezen