Wie nam Flavie de papegaai mee? Vrouw uit Sint-Niklaas doet emotionele oproep: “Flavie is zot van mij, wij zijn één”

Op 28 maart verdween papegaai Flavie bij Anja De Nil in Sint-Niklaas. Een windvlaag blies haar wellicht over de afsluiting. Naar verluidt zou een man de papegaai hebben meegenomen, maar sindsdien is Flavie spoorloos.

Flavie is een rode edelpapegaai van drie jaar oud. Het is het lievelingsbeestje van Anja De Nil. “Ik heb haar al van toen ze heel jong was, ik heb haar nog pap gegeven. Flavie is zot van mij, toen ik zwanger was sliep ze bij mij, ik mis haar enorm.”

Op zaterdag 28 maart verdween Flavie. “Om 14u heb ik haar nog een kusje gegeven buiten op haar speeltuin, daarna ben ik haar even uit het oog verloren en plotseling was ze weg.”

“Normaal kan Flavie niet ver vliegen en is ze heel tam”, legt Anja uit. “Haar vleugels zijn geknipt en normaal blijft ze altijd bij mij in de buurt. Wellicht is ze door een windvlaag weggeblazen.”

Lees verder onder de foto

Anja en haar papegaai Flavie in betere tijden

Anja en haar man zetten meteen een speurtocht op, maar zonder resultaat. Pas ’s anderendaags kregen ze een bericht van een dierenwinkel uit de buurt. “Ze vroegen ons of we onze papegaai al terug hadden. Blijkbaar was er kort na de verdwijning een man binnengekomen met een papegaai in zijn jas. Hij kocht er voer en betaalde met de kaart.” Maar sindsdien is er geen spoor meer van Flavie.

Anja doet nu een oproep om de man te vinden die Flavie zou meegenomen hebben. “Ik ga ervan uit dat hij haar gewoon wou helpen. Hopelijk leest hij mijn bericht en kan hij ons Flavie terugbrengen.”

Ze hangt er ook een beloning aan vast van 400 euro.

kasto80

Meest gelezen