Public domain

Wolf actief in Bekkevoort?

In Bekkevoort zijn bij een landbouwer twee schapen doodgebeten. Twee andere schapen zijn vermist. Vermoedelijk waren de schapen het slachtoffer van een passerende wolf. 

In de nacht van vrijdag drie april werden bij een landbouwer in Molenbeek-Wersbeek, een deelgemeente van Bekkevoort, twee schapen doodgebeten. Twee andere schapen zijn vermist. "Dat is niet het werk van een hond", zegt jager Johan Pelgrims van de Wildbeheereenheid 'De Bekkevoortse'.

Tachtig procent zekerheid

"Bij één van de schapen is de ruggewervel bovenaan volledig doorgebeten", zegt Pelgrims. "Dat kan alleen een wolf. Sommige schapen zijn tientallen meters meegesleept. Zo'n schaap weegt al vlug 40 tot 50 kilogram. Een hond kan dat niet", aldus nog  Pelgrims. "Ik ben tachtig procent zeker", besluit Pelgrims,"dat we hier te maken hebben met een wolf."                                                        

 

Medewerkers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), die toevallig in de buurt waren, hebben DNA-stalen genomen. Daaruit zal moeten blijken of er effectief een wolf actief was in Bekkevoort.

Meest gelezen