Facebook Bell Tours

Zwarte sneeuw voor autocar-bedrijven: “Deze zomer focussen op binnenlandse reizen”

Niet alleen vliegtuigen, maar ook autocars mogen niet op reis vertrekken. En dus zien ook busbedrijven momenteel zwarte sneeuw. Familiebedrijf Bell Tours in Sint-Pieters-Leeuw houdt de moed erin. Met nieuwe plannen én de tijd om het hele wagenpark eens goed onder handen te nemen. 

“Wij hebben momenteel geen enkele wagen die uitrijdt, dus ook geen inkomsten”. Dat zegt Henri van autocarbedrijf Bell Tours in Sint-Pieters-Leeuw. Sinds begin maart ligt de boel daar helemaal plat. En zelfs als de maatregelen voorbij zijn, blijft het koffiedik kijken, zegt Henri. “Misschien blijven mensen mensen toch afwachtend om naar het buitenland te trekken. Daarom willen we ons focussen op binnenlandse reizen. En zo steunen we ook de lokale economie.”  

België herontdekken

Het programma van Bell Tours zal er na de coronacrisis dus voor een stuk anders uitzien: “We gaan meer dagtripjes organiseren. Zoals een uitstap naar zee. We denken ook aan een nieuwe formule om vijf dagen op reis te gaan, maar dan verspreid over vijf weken. En dan elke keer naar een andere bestemming in België. Herontdek je eigen land, nu is daar het juiste moment voor.”  

We moeten doorgaan. Als we nu het hoofd laten hangen, komt het voor niemand goed.

Henri ziet de toekomst positief in: “We gaan door en zullen hier sterker uitkomen, zeker weten. We kunnen nu dingen doen, waar we anders geen tijd voor hebben. Momenteel zijn we bezig om de binnenkant van de wagens te demonteren, reinigen en ontsmetten. Elke kleine reparatie zal gedaan zijn, elk lampje zal perfect werken (lacht). Onze wagens zullen helemaal klaarstaan om weer uit te rijden. We moeten doorgaan. Als we nu het hoofd laten hangen, komt het voor niemand goed", klinkt het strijdvaardig.

Meest gelezen