Voor duizenden euro's schade aan nieuw fietspad in Weelde: "Misschien romantisch bedoeld, maar respectloos"

In Weelde, bij Ravels, hebben twee vandalen gisteren het pas gegoten beton van een nieuw fietspad beschadigd. Ze reden er met hun fiets door en in het midden kerfden ze een hartje met hun initialen naast. “Compleet respectloos voor mensen die in tijden van corona toch nog doorwerken”, klinkt het bij het gemeentebestuur. De politie is nu op zoek naar de daders.

Momenteel wordt er in Weelde, bij Ravels, een nieuw fietspad gelegd richting het dorp Weelde-station. “De aannemer heeft ondanks de coronacrisis stevig doorgewerkt en gisteren is het beton van het fietspad gegoten”, zegt schepen van Openbare Werken, Patrick Van den Borne (CD&V). “Dat nieuwe beton werd afgeschermd door een rood-wit lint, maar het mocht niet baten.”

Ik hoop dat de mensen zich bewust zijn van de fout die ze gemaakt hebben en dat ze zich bekend maken

Patrick Van den Borne, schepen van Openbare Werken (CD&V)

Vandalen klommen onder het lint door en reden met hun fiets over het verse beton van het fietspad. Het beton is over zo’n 350 meter beschadigd. Er zijn drie bandensporen te zien en in het midden is een hartje gekerfd met initialen ernaast. “Misschien was het romantisch bedoeld, maar ik vind het respectloos”, zegt Van den Borne. “Als je Facebook opendoet, zie je elke dag honderden berichten van respect voor mensen die doorwerken in tijden van crisis. Ook onze aannemer verdient dat respect.”

Camerabeelden

Ondertussen is de politie op zoek naar de daders. “Buurtbewoners hebben rond half zeven gisterenavond een jong koppeltje op de fiets zien wegrijden. Misschien hebben zij er iets mee te maken.” In de buurt hangen ook enkele camera’s en de politie checkt nu of ze die beelden kunnen gebruiken.

“Ik hoop dat de mensen zich bewust zijn van de fout die ze gemaakt hebben en dat ze zich bekend maken. Zo kunnen we met hun verzekeringsmaatschappij kijken of er een oplossing mogelijk is”, aldus Van den Borne.  

Meest gelezen