Videospeler inladen...

Helft van bewoners woonzorgcentra Villa Rosa en 't Meiland in Sint-Truiden blijkt besmet

De bewoners en het personeel van twee rusthuizen in Sint-Truiden zijn allemaal getest op het coronavirus. Het gaat over Villa Rosa en 't Meiland. De helft van de bewoners is besmet, en ook 1 op de 5 werknemers is besmet. In de gesloten afdeling van demente patiënten is iedereen gespaard gebleven.

In Sint-Truiden hadden ze al langer door dat er iets ernstig aan de hand was. "Wij hebben vorige week al 66 bewoners getest, in samenwerking met het Sint-Trudo ziekenhuis", zegt voorzitter van het Zorgbedrijf Sint-Truiden Pascy Monette. "Daarvan bleken 44 bewoners besmet."

Helft bewoners is besmet

Ondertussen zijn alle bewoners en personeeldsleden getest kunnen worden. "Nu blijkt dat 50 procent van de bewoners is besmet", gaat Monette verder. "Maar de gesloten afdeling van demente patiënten is  gelukkig gespaard gebleven."

Op de besmette afdeling kunnen mensen werken die ziek zijn
Pascy Monette, Voorzitter Zorgbedrijf Sint-Truiden

Er is nu een scheiding tussen gezonde en besmette patienten. "We kunnen nu een gezonde en een iets minder gezonde afdeling maken", zegt Pascy Monette. "Op de besmette afdeling kunnen mensen die ziek zijn werken,  natuurlijk met begeleiding. Maar als mensen vinden dat het niet kan, gaan we de druk niet opleggen. Wij gaan voor de beste zorg voor onze bewoners."

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen