Videospeler inladen...

Eerste man voor Brusselse rechter die meermaals coronamaatregelen overtrad

In Brussel is een man van 23 voor de rechter moeten verschijnen omdat hij de coronamaatregelen verschillende keren overtreden heeft. De twintiger kreeg eerst enkele boetes, maar toen hij een vijfde keer betrapt werd, pakte de politie hem op. 

De feiten speelden zich twee weken geleden af in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. De man van 23 hing op straat rond met enkele vrienden, maar respecteerde daarbij niet de anderhalve meter afstand. Toen de politie hem daarop aansprak, zette hij de mensen rond hem aan om op te treden tegen de agenten.

Enkele dagen eerder controleerde de politie de twintiger ook al vier keer, omdat hij de quarantaineregels niet naleefde. Hij werd toen beboet. Maar bij de vijfde keer pakte de politie de overtreder op. Vandaag moest hij zich voor die feiten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Brussel, via een snelrechtprocedure.

Werkstraf

De man gaf aan de rechter toe dat hij de coronamaatregelen heeft geschonden, maar ontkent de feiten van weerspannigheid. 

Het openbaar ministerie vorderde uiteindelijk een werkstraf tegen de twintiger: "Het overgrote deel van de bevolking doet een enorme inspanning en blijft binnen, met een werkstraf kan hij nu iets terugdoen voor de maatschappij", klonk het in de rechtszaal. 

De uitspraak wordt op 24 april verwacht. De man zegt dat hij intussen de regels wél naleeft. 

Bekijk de journaalreportage over de rechtszaak in Brussel:

Videospeler inladen...

Meest gelezen