Marc Van Ranst doet aan uniform dressing: “Het is herkenbaar en zorgt voor betrouwbaarheid”

Door de coronacrisis is Antwerps viroloog Marc Van Ranst niet meer van ons televisiescherm weg te slaan. In verschillende televisieprogramma’s duikt hij op om duiding te geven en wat daarbij opvalt, is dat hij steeds dezelfde soort trui aanheeft. Uniform dressing, heet dat. Volgens Antwerps modeblogster Tiany Kiriloff, heeft hij dat goed bekeken.

Tijdens deze coronacrisis hebben we veel geleerd: hoe we toch kunnen vergaderen met onze collega’s vanuit onze zetel, hoe we onze kinderen wekenlang binnenshuis moeten entertainen en… hoe de inhoud van de kleerkast van viroloog Marc Van Ranst eruit ziet. We zien hem elke dag op ons TV-scherm en steeds weer draagt hij dezelfde soort trui met V-hals, al dan niet in een ander kleurtje.

Je hoeft niet elke ochtend uren voor je kleerkast te staan om te beslissen wat je gaat aandoen

Antwerps modeblogster, Tiany Kiriloff

Uniform dressing, heet dat. “De naam spreekt voor zich”, zegt Antwerps modeblogster Tiany Kiriloff. “Dat betekent dat je elke dag dezelfde look draagt, alleen de kleur verschilt al eens.” Marc Van Ranst is niet de enige die zo zijn outfit samenstelt. “Denk maar aan de CEO van Apple, Steve Jobs, met zijn zwarte rolkraagtrui en jeans. Ook de Britse Queen is een uniform dresser. Ze gaat altijd in één kleur gekleed.”

Betrouwbaar

Een fenomeen dat volgens Kiriloff alleen maar voordelen heeft. “Je hoeft niet elke ochtend uren voor je kleerkast te staan om te beslissen wat je gaat aandoen. Bovendien is het herkenbaar en zorgt het zo voor betrouwbaarheid. Daarnaast weet je ook gewoon dat die outfit je goed staat”, aldus Kiriloff.

Meest gelezen