Radio 2

Coronavirus doet in Halle meer kaarsjes branden voor bescherming van Sint-Rochus

In de Sint-Rochuskapel in Halle wordt de laatste weken vaker gebeden en worden er meer kaarsjes gebrand om bescherming te vragen tegen het coronavirus.  Sint-Rochus is de heilige die ook wordt aangeroepen tegen epidemieën als de pest en cholera.

André Govers, die in de buurt woont, onderhoudt het kapelletje al meer dan 20 jaar en krijgt geregeld vragen om een kaarsje te branden voor Sint-Rochus.  "Ik heb nog nooit zoveel kaarsjes moeten branden als de afgelopen weken. De vragen komen van familieleden van patiënten die in het ziekenhuis liggen of in een zorgcentrum verblijven en getroffen zijn door het coronavirus", vertelt André. 

De laatste hoop

"Het gaat vooral om mensen van een hoge leeftijd en die al een zwakke gezondheid hebben.  Maar ook jongere mensen zie ik hier geregeld even stilstaan. Een kaarsje voor Sint-Rochus is dan dikwijls de laatste hoop die hen rest om hopelijk te herstellen",  zegt André nog.  "Op de vraag om een kaarsje aan te steken, gaan wij met plezier in."

Meest gelezen