DS-Photography

Eén jaar na dood Paul Severs blikt zoon terug: “Ik krijg nog elke dag berichten van zijn fans”

Vandaag is het exact één jaar geleden dat zanger Paul Severs uit Huizingen overleed. Zijn zoon Christophe kijkt terug: “Het is nog altijd surreëel, ik denk nog altijd dat ik papa gewoon kan bellen.” Dat zei Christophe vanmorgen bij Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. 

Eén jaar geleden, op 9 april, stierf zanger Paul Severs. Een maand daarvoor had hij een hartaanval gekregen bij het fietsen. De zanger lag nog een tijd op de intensieve afdeling in het ziekenhuis, maar uiteindelijk moest hij na vier weken zijn strijd opgeven. Het was zijn zoon Christophe die het trieste nieuws via Facebook bekend maakte: "Vandaag, dinsdag 9 april, is mijn vader, grootvader van Eline en Maxim, broer van zes, eeuwige teamgenoot en enige liefde van mijn moeder heengegaan." 

De slag van de hamer is pas maanden later gekomen
Christophe Severs

Vandaag, een jaar, later kijkt Christophe terug op een moeilijke tijd. “Het eerste jaar was echt surreëel, alsof het nooit is gebeurd. Het lijkt of we elkaar nog kunnen bellen en dat hij dan gewoon gaat opnemen”, zegt Christophe. “Het is ook een heel zwaar jaar geweest. Eerst was het heel moeilijk om de begrafenis georganiseerd te krijgen. Je krijgt dan weinig tijd voor jezelf en om te rouwen. De slag van de hamer is effectief pas maanden nadien gekomen en dat heeft nog een tijd geduurd. Ik had geen zin meer om muziek te maken. Maar dat is nu volledig terug.” (Tekst gaat verder onder de foto). 

Vandaag is het dus een jaar geleden dat de zanger van “Zeg ‘ns meisje” en "Ik ben verliefd op jou" stierf, maar Christophe gaat niets speciaals doen. “Ik ga vooral heel veel aan hem denken. Naar het kerkhof ben ik gisteren al geweest omdat ik bang was dat er vandaag misschien veel mensen zouden zijn. En ik vind dat toch een privémoment. Ik blijft thuis, ga nadenken en muziek van hem opzetten.”

Corona

De coronatijd maakt het natuurlijk allemaal nog wat surrealistisch zegt Christophe: “Ik weet zeker dat als mijn vader nu thuis zou zijn in quarantaine, we heel vaak zouden bellen. Ook voor mijn moeder Paulette is het niet zo makkelijk want zij valt alleen. Ze woont in een serviceflat. Het gaat wel met haar, ze verzorgt zich goed maar heeft het emotioneel vaak moeilijk. Ze heeft soms nachtmerries over mijn vader en slaapt daardoor niet erg goed. Vandaag is het natuurlijk extra hard.”

Fans

Paul Severs heeft enorm veel fans in Halle en Huizingen maar ook ver daarbuiten, en die fans zijn Paul zeker nog niet vergeten. Christophe merkt het nog elke dag: “De mensen zijn er nog altijd over bezig en dat zal nog wel even duren. Mijn pa heeft ook enorm veel songs nagelaten waar de mensen toch van kunnen genieten, ook in moeilijke tijden. Hij had wat gevoeligere nummers, wat dansbare nummers. Er was altijd voor iedereen iets. Het is jammer dat zijn muziek en de persoon pas worden geëerd als hij komt te sterven. Maar gelukkig wordt hij nog herinnerd en dat is het belangrijkste.”

Meest gelezen