Christophe Ketels / COMPAGNIE GAGARINE

Tv-icoon Paula Sémer wordt 95: “Het doet me toch iets”

Voormalig radio- en tv-presentatrice Paula Sémer wordt vandaag 95 jaar. “Dat is al een behoorlijk respectabele leeftijd”, zegt ze zelf. Maar ze klinkt nog altijd even vrolijk en helder. Toch vraagt ze zich soms af: “Hoe lang nog?” 

“Zo’n verjaardag is toch een mijlpaal”, vertelt Paula Sémer bij Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. “Je vraagt je dan ook af “hoe lang nog?”, want je toekomstperspectief wordt zo klein. Wanneer zal ik uit de wereld stappen? Het doet me wel iets zo’n verjaardag. Nog vijf jaar en ik word 100, dat kan ik niet geloven, maar ik laat de tijd maar begaan.”

Haar respectabele leeftijd dankt Paula aan haar mentale ingesteldheid zegt ze zelf: “Ik leef nog altijd graag. Ik beleef nog plezier aan het leven. Dat doet me de onvermijdelijke handicaps die je ondergaat, verdragen.”

Verjaren in coronatijd

Gisteren kwam een buurvrouw al een grote taart brengen voor Paula Sémer, maar haar verjaardag zal ze door de coronacrisis noodgedwongen alleen moeten vieren in haar appartement in Watermaal-Bosvoorde. “Mensen zullen wel een mailtje sturen of eens bellen”, zegt Sémer. “Mijn zoon belt iedere dag en dat is toch wel een lichtpuntje.”

De coronatijd doet me helemaal niet aan de oorlog denken
Paula Sémer

Want ook voor Paula Sémer is de coronatijd een vreemde tijd: “Ik kan er niet goed bij, het is allemaal zo vreemd. Uiteraard is het de eerste maal dat we zoiets meemaken. Men zegt wel “we voeren een oorlog”, maar het doet me helemaal niet aan de oorlog denken. Ik heb de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Ik vind het geen leuke situatie, maar ik schik er me in. Mijn leven verandert er niet zoveel door." 

Wat we haar nog mogen wensen? “Nog een paar jaartjes erbij, met nog wat leuke contacten. En veel plezier in de cultuur en de kunst, want dat is mijn dada. Daar geniet ik nog van. Dat mag best nog een tijdje duren.“

Meest gelezen