Kris Vandevorst (Wikipedia.org)

Politie controleert zonnekloppers in Park van Tervuren

De politie houdt extra controles in het Park van Tervuren om te kijken of de coronamaatregelen goed opgevolgd worden. "Het mooie weer lokt veel volk naar buiten en daarom houdt de politie een extra oogje in het zeil", zegt burgemeester Jan Spooren (N-VA). De politie schreef al verschillende boetes uit.

"Om te voorkomen dat er te veel volk samenkomt in het park, hebben we enkele maatregelen genomen. Zo hebben we de toegang voor auto's en ander gemotoriseerd verkeer verboden en de parking afgesloten. Daarnaast moeten grote borden mensen bewust maken van het gevaar voor de volksgezondheid als ze de regels niet volgen", zegt de burgemeester nog.

"De politie houdt ook extra controles, vooral tijdens de weekends en als het mooi weer is. We proberen mensen eerst te verwittigen dat ze bijvoorbeeld voldoende afstand moeten houden, zeker als ze van goede wil zijn. Af en toe moeten we helaas ook boetes uitschrijven", besluit Spooren.

Meest gelezen