Studenten universiteit Gent moeten mogelijk examens afleggen in Flanders Expo

Mogelijk moeten studenten van de universiteit Gent (UGent) hun examens afleggen in Flanders Expo. De examens vinden zoals eerder aangekondigd plaats in juni, maar om rekening te houden met de afstandregels moet de universiteit grote locaties overwegen.

De universiteit kondigde eerder al aan dat de examens in juni zullen doorgaan. Ze zijn nu volop bezig met het ineen puzzelen van de examenplanning. Daarbij moet de universiteit rekening houden met voldoende grote ruimtes om rekening te kunnen houden met de afstandregels.

Voldoende afstand

Momenteel is nog niet duidelijk of de universiteit effectief nood heeft aan externe locaties, ze proberen eerst zo veel mogelijk in hun eigen gebouwen te blijven, maar Flanders Expo is in ieder geval een optie en staat stand-by. 

Net als de UGent doet trouwens ook de universiteit van Leuven beroep op externe locaties, zoals het voetbalstadion van Oud-Heverlee Leuven en de Brabanthal.

kasto80

Meest gelezen