Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

Thuisverpleegster Cindy kreeg telefoon van koningin Mathilde: "Ze wilde weten hoe het met mij gaat"

Thuisverpleegster Cindy Aspers uit Stekene heeft bijzondere steun gekregen tijdens deze coronacrisis. Cindy werkt bij het Wit-Gele Kruis en gaat nog elke dag op ronde bij coronapatiënten. Niemand minder dan koningin Mathilde belde haar op om haar daarvoor te bedanken. En ze beloofde Cindy dat ze nog meer mensen uit de zorgsector zal opbellen om ze een hart onder te riem te steken. 

Donderdagochtend was een heuglijke dag voor thuisverpleegster Cindy Apers. "Ik kreeg om 10 uur 's ochtends een telefoontje van koningin Mathilde! Ze wilde weten hoe het met mij gaat, omdat ik voor het Wit-Gele Kruis op ronde ga bij patiënten die besmet zijn met corona. Het was een heel oprecht en hartelijk gesprek."

Cindy werkt al 22 jaar als verpleegkundige voor het Wit-Gele Kruis. Momenteel staat ze op een cohortlijst met enkel COVID19-patiënten. Koningin Mathilde had via het Wit-Gele Kruis gevraagd om met iemand te spreken van die cohortlijst en kwam zo bij Cindy terecht. "Ik was op voorhand gebriefd, maar ik was toch wat zenuwachtig. Als je dan de telefoon moet opnemen met: "Goeiemorgen, Hare Majesteit", dat was toch wel even onwezenlijk." 

Het was eigenlijk een heel gewoon gesprek. Ze vroeg bijvoorbeeld hoe het met mijn gezin gaat.

"Maar mijn nervositeit verdween onmiddellijk, omdat ik hoorde dat ze echt begaan is met de thuiszorg en het was eigenlijk een heel gewoon gesprek. Ze vroeg mij of ik genoeg ondersteuning krijg van mijn werkgever, hoe het zit met beschermende kledij, psychologische hulp, ... Maar ze vroeg ook echt hoe het met mij persoonlijk gaat en stelde bijvoorbeeld vragen over mijn gezin."

Nog meer telefoontjes in de toekomst

De koningin was ook heel bezorgd over de patiënten, vertelt Cindy: "Ze zit echt in met de patiënten die thuis in isolatie zitten, vooral ons ouder publiek. Want die mogen dus ook geen contact meer hebben met hun mantelzorgers. Ze vroeg zich af of ze het een beetje redden zo."

"Daarna zei ze dat ze nog meer collega's van mij zal bellen. Ook van andere organisaties en van rusthuizen. Ze wil heel graag iedereen een hart onder de riem steken, ze wil laten weten dat ze ook in het koningshuis aan ons denken in deze moeilijke tijden. Ze klonk heel oprecht, het was echt van harte dat ze belde. Ik heb haar dan ook heel hard bedankt en gezegd dat ik er respect voor heb dat ze daar haar tijd voor neemt. Zo'n gesprek geeft zeker extra kracht om verder te vechten tegen het coronavirus."

kasto80

Meest gelezen