Copyright: Sijmen Hendriks

Tuincentrum Van Uytsel (Kontich): "Wij willen net als vele van onze collega's ook graag opnieuw open, maar dan wel met de nodige voorzichtigheid"

Op dit moment mogen alleen de centra open die ook dierenvoeding verkopen. Gisteren bleek al dat alle Vlaamse partijen nu aandringen op een heropening van àlle tuinwinkels. "Het is in tijden waarop we in ons kot/onze tuin moeten blijven niet goed dat er op weinig plekken bloemen en planten te koop zijn", klinkt het.
In de regionale middaguitzending van radio 2 Antwerpen hadden we daarover een gesprek met David Van Uytsel, één van de zaakvoerders van het gelijknamig tuincentrum in Kontich. 

"We zouden natuurlijk heel graag weer opengaan", zegt David Van Uytsel, "maar 't gevoel daarbij is dubbel omdat we natuurlijk niemand willen besmetten of zelf besmet worden. De meeste centra hebben in ieder geval wel voldoende ruimte om de social distancing te respecteren. Daar wordt ook op aangedrongen door onze overkoepelende vereniging."

We willen natuurlijk graag verkopen want op dit moment wordt het omzetverlies al geschat op ruim twee miljoen

Kersverse webshop

Nood breekt wet en dus hebben ze bij Van Uytsel ook een webshop geïnstalleerd. Die hadden ze niet voor de coronacisis en werd in een recordtempo op poten gezet. "Die shop werkt leuk, maar brengt niet zoveel op als de winkel waar mensen fysiek naartoe kunnen komen om te kopen. We krijgen dagelijks zo'n 200 bestellingen die geleverd moeten worden; Dat is heel veel werk en brengt in verhouding niet voldoende op."

De mails regenen binnen alsof het niets is, we doen ons uiterste best en proberen iedereen een antwoord te geven

Meest gelezen