Pixabay

Uitvaarten gratis zolang de coronamaatregelen van kracht blijven

In het aartsbisdom Mechelen-Brussel hebben de bisschoppen aan de pastorale zones gevraagd om tijdelijk geen geld te vragen voor de uitvaarten. Dit zal gelden zolang de maatregelen rond het coronavirus van kracht blijven. Eerder maakte ook het bisdom Antwerpen de begrafenissen al gratis. 

Het coronavirus maakt veel slachtoffers en het is dus een drukke periode voor onder andere de begrafenisondernemers, maar ook voor de priesters die een uitvaartplechtigheid leiden. Er mag sowieso slechts een beperkt aantal mensen de begrafenis bijwonen. Het maximum ligt op 15 mensen.  

Gratis uitvaart

De begrafenisplechtigheden duren ook minder lang en daarom hebben ook de bisschoppen van het aartsbisdom Mechelen-Brussel aan de parochies gevraagd om geen vergoeding te vragen in deze coronacrisis.  Onder andere in de pastorale zone Glabbeek wil men met plezier op die vraag ingaan, zegt coördinator Gert Janssens. Die vergoeding bedraagt 275 euro en wordt verdeeld onder het bisdom, de parochie, de kerkfabriek en de priester.  Maar zolang de coronamaatregelen gelden, zal een uitvaart dus gratis zijn.  

Meest gelezen