UZ Gent vraagt personeel handje te helpen in woonzorgcentra: “Daar is de nood hoger dan bij ons”

Na een oproep van het Gentse Universitair Ziekenhuis (UZ Gent), hebben al een twintigtal medewerkers zich opgegeven om bij te springen in woonzorgcentra. De situatie in het ziekenhuis is bijna onder controle waardoor een deel van het personeel elders zou kunnen inspringen. “De nood is nu hoger bij woonzorgcentra, dus vragen wij aan ons personeel om daar te gaan helpen”, zegt hoofdarts Frank Vermassen.

Het Gentse UZ lanceert een opmerkelijke oproep. Het ziekenhuis vraagt aan personeelsleden om bij te springen in woonzorgcentra. Die oproep loopt goed.

Geen technische werkloosheid

“De situatie in ons ziekenhuis is bijna onder controle”, legt hoofdarts Frank Vermassen uit. In het ziekenhuis liggen momenteel 74 coronapatiënten waarvan 32 mensen op de Intensieve Zorg. “Naast de coronapatiënten is er een verminderde activiteit in het ziekenhuis, er zijn minder operaties en opnames. Hierdoor kan een deel van het personeel vrijgesteld worden.”

De situatie is bij ons onder controle, we hebben personeel over

Frank Vermassen, hoofdarts UZ Gent

Die personeelsleden kunnen beter worden ingezet waar de nood het hoogst is. “Wij kunnen toch geen beroep doen op tijdelijke of technische werkloosheid dus vragen we hen om zo vriendelijk te zijn hulp te bieden in woonzorgcentra. Daar is de nood hoger dan in de ziekenhuizen.”

Vrijwillig naar het woonzorgcentrum

De oproep viel niet in dovemansoren. “Er zijn al meer dan 20 mensen die zich vrijwillig hebben opgegeven om in een woonzorgcentrum te gaan helpen. Dat is nodig, woonzorgcentra zijn heel kwetsbaar maar zijn medisch minder ondersteund dan een ziekenhuis. De extra hulpverlening is daar zeker op zijn plaats.”

Het UZ benadrukt dat alle activiteiten, ook die op de corona-afdelingen, gewoon kunnen blijven doorgaan.

kasto80

Meest gelezen