Maeve Kennedy McKean met haar gezin.
2019 Getty Images

Lichamen van vermiste Kennedy's gevonden na fatale kanotocht in baai aan hun familiehuis  

In de Verenigde Staten hebben duikers nu ook het lichaam van de 8-jarige Gideon McKean gevonden, de achterkleinzoon van de vermoorde oud-presidentskandidaat Robert F. Kennedy. Gideon verdween vorige week samen met zijn moeder Maeve, nadat ze een kano hadden genomen om een bal die in het water was beland, te gaan halen. Hun tochtje in Chesapeake Bay draaide uit op (alweer) een drama voor de Kennedy-clan.

Ongeveer een week na het kano-ongeval in de Amerikaanse staat Maryland, is een tweede lichaam geborgen. Het lichaam van de jongen lag in het water, op enkele honderden meters van waar zijn moeder Maeve Kennedy McKean eergisteren dood werd aangetroffen. 

De McKeans, die deel uitmaken van de legendarische Kennedy-familie, waren wegens de uitbraak van het coronavirus vanuit de Amerikaanse hoofdstad Washington naar hun familiehuis aan de Chesapeake Bay (foto onder) afgereisd. De kinderen hebben er meer ruimte om te spelen en daarmee zat de familie ook samen in quarantaine.

Moeder en zoon namen donderdag een kano, maar ze keerden nooit terug. Ze dreven af en moesten hoogstwaarschijnlijk opboksen tegen een fikse wind die hen de open baai induwde. Dit weekend was er al geen hoop meer dat ze nog zouden leven. Hun lichamen werden ontdekt op drie kilometer van het familiehuis.

De Kennedy's werden in het verleden meermaals getroffen door tragedies. Het ging telkens om een niet-natuurlijke dood, door een vliegtuigcrash, een ski-ongeluk en overdosissen.

De bekendste twee, Amerikaans president John F. Kennedy en zijn broer Robert "Bobby", werden neergeschoten. Zij bezweken aan hun schotwonden.

Meer weten over de moord op Robert "Bobby" F. Kennedy in de keuken van een hotel in de nacht van 5 juni 1968? Lees hier meer over het intrigerende verhaal van deze geliefde Kennedy, of beluister de podcast van correspondent Björn Soenens over de Kennedy's, "de koningen van de VS".

Meest gelezen