Wegenwerken op E17 tussen Zwijndrecht en Kruibeke starten vroeger: "Nu is het rustig op de weg"

Na de Paasvakantie gaan sommige Oosterweelwerken vervroegd weer van start. Vele werven zijn door de coronamaatregelen stilgelegd, maar omdat het net daardoor erg rustig is op de weg, wordt het wegdek tussen Zwijndrecht en Kruibeke op de E17  in de richting van Gent nu vervroegd vernieuwd.

Normaal zou het wegdek tussen Zwijndrecht en Kruibeke pas in de zomer vervangen worden. “We kiezen ervoor om de werken te vervroegen, omdat er door de coronamaatregelen deze dagen minder verkeer op de baan is dan anders. De werken moeten sowieso uitgevoerd worden en dan leek het ons verstandig om dat in deze kalme periode te doen”, zegt Annik Dirkx van bouwheer Lantis.

De werken zullen zes weken duren en al die tijd moet het verkeer tussen Zwijndrecht en Kruibeke op de E17 over twee versmalde rijstroken.

Meest gelezen