Waregem

14 bewoners Waregems woonzorgcentrum op korte tijd overleden aan coronavirus

Het coronavirus eist een zware tol in het woonzorgcentrum De Meers in Waregem. 14 bewoners zijn op korte tijd overleden aan COVID-19, 46 anderen zijn besmet met het virus. Burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) gaf de personeelsleden op Radio 2 West-Vlaanderen een dikke pluim voor hun inzet in deze moeilijke periode. In de marge gaf hij nog mee dat Waregem Koerse deze zomer aan een zijden draadje hangt.

Burgemeester Kurt Vanryckeghem van Waregem steekt het niet onder stoelen of banken: "zoveel overlijdens en besmettingen in ons woonzorgcentrum is erg zwaar. Gelukkig doet iedereen zijn uiterste best om de bewoners goed te verzorgen. Ik kan dat niet genoeg benadrukken."

Elke dag vergadert een crisiscentrum met de directie en de controlerende dokter van De Meers. "We sturen bij waar nodig", zegt Vanryckeghem. "Voorlopig is er nog genoeg beschermingsmateriaal voor het personeel. Maar de voorraad zal binnenkort op zijn. Hopelijk komen de extra overschorten en mondmaskers op tijd toe."

Het woonzorgcentrum in Waregem heeft genoeg testkits gekregen om alle bewoners en personeelsleden te laten onderzoeken. "We hopen snel de resultaten te kennen", zegt hij. "Zo zullen we een goed beeld krijgen van de besmettingsgraad. En dan kunnen we eventueel bewoners en personeelsleden verplaatsen om nog meer besmettingen te voorkomen."

Waregem Koerse

Voor burgemeester Vanryckeghem staat de gezondheid van iedereen nu op de eerste plaats. Maar dat belet niet dat hij veel vragen krijgt over Waregem Koerse. Het grote volksfeest op de hippodroom vindt normaal gezien op 1 september plaats. "Ik heb gisteren geïnformeerd bij minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V). Hij zegt dat de Nationale Veiligheidsraad volgende week een beslissing zal nemen over massaevenementen. Er is dus nog niets beslist, maar volgens mij hangt Waregem Koerse aan een zijden draadje."

Meest gelezen