Radio 2

Aarschotse Huiskamerquiz groot succes: "Ideaal voor een uurtje pret en verzet"

Wat doet een fervent quizzer tijdens de quarantaine? Er eentje online organiseren! En met succes. Want ‘De Huiskamerquiz uit Aarschot’ van Stefaan Andries is een groot succes. Vorige week hebben er maar liefst 1000 mensen online meegevolgd. Zaterdag is er alweer een nieuwe editie. 

Voor de coronacrisis organiseerde Stefaan geregeld grote quizen, maar dat is nu niet mogelijk. Of toch niet fysiek. “Ik dacht meteen, er moet toch een mogelijkheid zijn om online een quiz te organiseren? En om mensen op die manier wat te animeren? Bovendien is Aarschot een quizstad. Op die manier blijven we ons ambassadeurschap van ‘De Slimste Gemeente’ uitdragen. En dus is er nu elke zaterdag een quiz via Facebook.” Aarschot won in 2013 het tv-programma 'De Slimste Gemeente', daarin namen 81 Vlaamse gemeenten het tegen elkaar op.  

Van huiskamer naar huiskamer

Concreet kunnen quizers surfen naar de Facebookpagina: ‘De Huiskamerquiz vanuit Aarschot’. Daar wordt de quiz gestreamd, net als in de andere groepen die Aarschot rijk is. “Op vrijdag zet ik daar de antwoordbladen op, die mensen alvast kunnen afdrukken. En morgenavond zaterdag om 8 uur stel ik de eerste vraag. Live via de webcam. Er komen foto’s bij, geluidsfragmenten. We gaan niet verbeteren, of tegen tijd spelen. Het is puur voor de fun. Om een uurtje pret en verzet te hebben. Vanuit de huiskamer naar de huiskamer.”

Westvleteren op de vensterbank

De quiz is een groot succes. “Vorige week hebben duizend mensen hem gevolgd. Ik krijg ook veel reacties. Van vrienden die de quiz via WhatsApp-groepen spelen, collega’s die meedoen. Vorige week kreeg ik zelfs een leuke verrassing. Er was toen ook een quiz, en één van de antwoorden was ‘Westvleteren’, het bekende trappistenbier uit West-Vlaanderen. Na de quiz kreeg ik een berichtje via Facebook met de mededeling dat er een Westvleteren op mijn vensterbank stond. Dat kwam van één van de deelnemers die zijn waardering wilde tonen omdat ik deze quiz organiseer, en dat is heel fijn."

Zelf meedoen zaterdagavond? Surf dan naar de Facebookpagina van de Aarschotse Huiskamerquiz.  

Meest gelezen